< link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" > Kumru Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ürünler - Bakalit Hammaddesi Kalitesini Etkileyen Faktörler
   
KUMRU KİMYA

SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.

                                    

Ana amacı müşteri memnuniyeti olan Kumru Kimya, 1972 yılından bu yana plastik ve termoplastik hammaddelerinin ticaretini yapmak üzere kurulmuştur. Bu doğrultuda tüm dünyadaki özellikle Avrupa, Uzakdoğu ve Asya’daki en önemli petrokimya üreticileriyle ticaret
yapmaktadır.
Kumru Kimya temel olarak Üre formaldehit, melamin formaldehit ve fenol formaldehit (bakalit) baskı tozları, glazing powder (lamalit) Polietilen (PE), Polipropilen (PP),Polivinilklorür (PVC), Polistiren (PS) ve ABS hammaddelerinin dış ticaretini yapmaktadır.

 

Kaliteli fenol formaldehit/bakalit hammaddesi nasıl olmalıdır?

Piyasada envai çeşit fenol formaldehit hammaddesi bulunması, üreticilerin doğru tedarikçiyi seçme konusunda zorlayabilir. Kaliteli hammaddenin seçilmesi, hem üretim sürecinde verimliliğin arttırılması, hem de üretilen nihai ürünün vadedilen performans özelliklerini sağlaması açısından hayati önem taşımaktadır. Kumru Kimya olarak çözüm ortaklarımıza sunduğumuz bakalit hammaddesinin kalitesini aşağıdaki özellikler ile deneyimleyebilirsiniz.


1)Düşük formaldehit salınımı: Formaldehit gazı baskı sürecinde ortaya çıkan zehirli bir gazdır. Kalitesiz hammaddelerde formaldehit gaz salınımı çok yüksek seviyelerde olur ve üretim sürecinde çalışanların sağlığını tehlikeye atar. Kaliteli bakalit hammaddesinde ise içinde bulunan katkı ajanları sayesinde formaldehit salınımını minimum seviyede tutarak çalışanların sağlığını korur.


2)Düşük çapak üretimi: Bakalit hammaddesinin işlenmesi sırasında, termoset plastiklerin genel özellikleri doğrultusunda kalıbın dışına hammadde taşarak çapak üretimi gerçekleşir. Bu çapak üretimi, daha fazla hammadde sarfiyatı ile aynı ürünün basılmasına neden olur ve bu da maliyetlerin görünmez bir şekilde artmasına sebep olur. Ancak kaliteli bakalit hammaddesinde çapak üretimi oldukça düşük seviyededir ve bu sayede hammadde ziyanı minimum seviyede tutulmaktadır.


3)Yumuşak hammadde: Hammaddenin yumuşaklığı üretim sürecinde dikkate alınması gereken başka bir faktördür. Hammadde basıldıkça kalıbın yüzeyinde ufak aşınmalar gerçekleştirir ve bu çok ufak çizikler baskının kalitesini oldukça etkiler. Kaliteli hammadde yumuşak olması sayesinde kalıbın yüzeyindeki aşınmaları minimum seviyede tutarak, kalıbın bakım görmeden geçirebileceği ömrünü önemli ölçüde arttırır.


4)Boyaya dayanıklılık: bakalit hammaddesi kimyasal yapısı sayesinde boyamaya elverişli bir hammaddedir. Boyalar asidik bir yapıya sahip olduğu için bakalit hammaddesinin ne kadar asidik maddelere dayanıklı olduğu önemlidir. Kalitesiz bakalit hammaddelerinin boyaya dayanıklılığı düşüktür ve bu yüzden bakalitten üretilmiş parçaların boyanması sırasında parçanın yüzeyinde çökmeler meydana gelebilir. Boyama esnasında yüzey özelliklerinin korunabilmesi açısından kaliteli bakalit hammaddesi tercih edilmesi çok önemli bir husustur.


5)Yüzey parlaklığı ve pürüzsüzlük: Kaliteli bakalit hammaddesinin yüzeyi kendiliğinden parlaktır ve baskı yapılan parçanın yüzeyi tamamen pürüzsüz olmalıdır. Eğer bakalit hammaddesi kumlu kalıplarda kullanılmıyorsa, kalitesiz katkı maddeleri kullanılarak üretilen bakalit hammaddesi baskıda yüzeyde gözle görülebilen bozukluklara sebep olur. Bundan dolayı özellikle estetik kaygıların mevcut olduğu parçalarda kaliteli bakalit hammaddesinin kullanılmasını tavsiye ederiz.



Bakalit Grubu Ana Sayfası


Tel : (0212) 292 23 48 - 292 23 49  Fax : (0212) 292 50 27              ENGLISH      SITEMAP